top of page

Elke Brosens

Elke%20Brosens%20-%20foto_edited.jpg

Dag lieve bezoeker, 

Mijn naam is Elke Brosens. Welkom op deze plek. Een warme plek waar je terecht kan als je op zoek bent naar een therapeut. Ik vertel jullie graag via deze weg iets over wat gemaakt heeft dat ik zelf op deze plek sta. 

Mijn jeugd als kind in een gebroken gezin, heeft gemaakt dat ik al vroeg leerde om te observeren, te zorgen en af te stemmen op mijn omgeving. Ik denk dat je, op een bepaalde manier, kan zeggen dat ik al vroeg volwassen was. Dat ‘goed kunnen zorgen’ bracht me via de studie verpleegkunde naar een psychiatrisch ziekenhuis waar ik werkte met ouderen die lijden aan depressie, verslaving, rouw, ... Na de geboorte van onze eerste zoon koos ik ervoor om thuis te blijven. 18 maanden later namen we afscheid van ons te vroeg geboren tweede zoontje en later werden we opnieuw ouders van een derde zoon. Na zijn geboorte volgde ik een opleiding tot kindercoach en ontdekte ik mijn wens om mensen te kunnen bijstaan in het omgaan met hun (innerlijke) gekwetste kind. Toen onze derde zoon startte met school, begon ik te werken als palliatief thuisverpleegkundige en daar ontdekte ik een andere wens: Het leven leiden vanuit puurheid, werkelijk aanwezig kunnen zijn bij de ervaringen van de ander. De onverwachte zwangerschap van onze jongste zoon en de zoektocht naar het vormgeven van mijn wensen, bracht me bij de vierjarige therapie-opleiding Interactionele Vormgeving en enkele andere kortere opleidingen zoals rouw- en verliesbegeleiding, Voice Dialogue, mindfulness- en compassietraining. Deze vier doorgedreven opleidingsjaren hebben me opnieuw op het pad naar Volwassenheid gebracht.  Daarin staat volwassenheid centraal, samen met compassie en mildheid, zowel voor mezelf als voor anderen als voor ‘het leven’. Elke dag opnieuw de keuze maken om vriendelijk te zijn voor mezelf, om de stukken in mezelf die ik liefst ver weg wil verstoppen toch een kopje soep aan te bieden. Om stil te staan bij wat ik nodig heb, zodat ik vanuit mijn hart kan geven aan anderen.

De eerste stappen in het therapeutisch begeleiden van mensen, zette ik in 2018 bij de Onderstroom, met de liefdevolle begeleiding van Jürgen Peeters en Marleen Schuurmans en vanaf maart 2021 werk ik ook hier, bij Villa Vlinder, als collega van de enthousiaste Dorien Coeckelbergs en co, waar volwassenen op individuele basis bij mij terecht kunnen die zich, om welke reden dan ook, minder goed in hun vel voelen. We gaan samen op pad, we ontdekken wat er allemaal zit en samen zoeken we naar wat nodig is om weer te kunnen groeien. Daarnaast begeleid ik ook met hart en ziel koppels in hun zoektocht naar elkaar, naar verbinding en naar zichzelf. 

 

Spreekt deze korte voorstelling van wie ik ben, jou/jullie aan? Ben jij op zoek naar meer inzicht in jezelf? Wil je graag meer in verbinding staan met je eigen wensen en behoeften? Heb je goesting om eindelijk dàt levensthema dat je al zovele jaren achtervolgt, aan te pakken? Wees dan zeer welkom voor een individueel ontmoetingsgesprek en we kijken samen of ik de juiste therapeute voor jou kan zijn. 

Zijn jij en je partner elkaar kwijtgeraakt en willen jullie graag terug een hechtere relatie? Of hebben jullie beslist om uit elkaar te gaan en zijn jullie op zoek naar iemand die meekijkt hoe jullie deze breuk samen vorm kunnen geven? Of…?

Als koppel zijn jullie hartelijk welkom. Ik kijk graag met jullie mee wat er nodig en gewenst is.

Wanneer 

Zaterdag

Aanmelden kan telefonisch of via het invullen van onderstaand contactformulier.

Annuleringen van afspraken minder dan 48u voor de afspraak worden altijd aangerekend tenzij anders afgesproken met de therapeut. 

Tarief

individuele sessie (60 min): 70€

gezinsgesprek (90 min): 120€

relatietherapie (90 min): 120€

Terugbetaling

voorlopig geen (komt binnenkort verandering in)

bottom of page