top of page

Valérie Vertenten

Janine_edited.jpg

Mijn naam is Valérie Vertenten. Wees erg welkom bij mij bij Villa Vlinder! 

 

In 2007 studeerde ik af als Master Toneel aan het Conservatorium in Gent. Bijkomend volgde ik een opleiding docent Woordkunst-Drama aan het Conservatorium in Antwerpen. Als leerkracht heb ik een ruime ervaring in het werken met kinderen, jongeren en volwassenen die graag spelen, verbeelden, vertellen of theatermaken. In het lesgeven ontdekte ik steeds meer dat drama als medium de ruimte geeft om mensen iets van hun eigen verhaal, vraag of probleem te bewerken. Het was de aanzet om bijkomend een opleiding als dramatherapeut te volgen. In juni 2018 studeerde ik af in de opleiding Creatieve Therapie aan de Arteveldehogeschool Gent.


Klinische ervaring deed ik op in de groepspraktijk Medisch Huis Melsele, waar ik met kinderen werkte. Op de PAAZ in AZ Turnhout en op de afdeling voor angst, depressie en complex trauma in PZ Bethanië werkte ik met volwassenen.


Ik hoor jullie denken: 'Wat is dramatherapie?'. Dramatherapie is een vorm van creatieve therapie, waarbij doen en
ervaren voorop staan. We vertrekken vanuit drama als medium en wat daarmee te maken heeft: (rollen)spelen, improviseren, schrijven, vertellen, verbeelden, belichamen, ensceneren, of regisseren. Als therapievorm beperkt het zich dus zeker niet tot spelen alleen. 
Daarnaast biedt dramatherapie de mogelijkheid om een probleem te benaderen en te onderzoeken via een "alsof"-ruimte. Door het doen-alsof ontstaat er een veilige plek, waar mensen de kans krijgen om gevoelens en gedachten een plaats te geven die moeilijker verwoordbaar zijn in een gesprek. Het spelen van fictieve rollen en situaties bijvoorbeeld, geeft de ruimte om te onderzoeken welke mogelijke alternatieven voor jou werken om met bestaande situaties om te gaan. Of zo kan het (her)schrijven van een verhaal een plek creëren voor die dingen die niet gezegd geraken. Drama is een veelzijdig medium, waardoor ik graag in elk therapeutisch proces opnieuw afstem op de noden, vragen en moeilijkheden van een client en hoe jij binnen je proces hier zelf mee aan de slag wil. Als dramatherapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging BVCT-ABAT. Momenteel volg ik bijkomend een opleiding in Developmental Transformations.


Zowel kinderen, jongvolwassenen als volwassenen kunnen met dramatherapie aan de slag. Je hebt geen ervaring met drama als medium voor nodig. Voel je dus heel erg welkom om samen met op ontdekkingstocht te gaan in jouw eigen wereld!

Wanneer 

Maandagvoormiddag 

Maandagavond

Donderdag

Aanmelden kan telefonisch of via het invullen van onderstaand contactformulier.

Tarief

individuele sessie (50 -60 min): 65€

intakegesprek (60 min): 75€

gezinsgesprek (60 min): 75€

oudergesprek (60 min): 75€

Terugbetaling

alle mutualiteiten, behalve CM

Wanneer 

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Aanmelden kan telefonisch of via het invullen van onderstaand contactformulier. 

 

Annuleringen van afspraken minder dan 48u voor de afspraak worden altijd aangerekend tenzij anders afgesproken met de therapeut. 

Tarief

individuele sessie (50 -60 min): €65

Terugbetaling

geen

bottom of page