top of page

Charlotte Goris 

IMG-20221114-WA0003_edited.jpg

Mijn naam is Charlotte Goris. Ik ben een 28-jarige 'spring in’t veld' en een zeer bezige bij die geen enkel avontuur uit de weg gaat. Ik woon momenteel in het hart van Antwerpen. Naast mijn job binnen het crisisteam-18, werk ik bij Villa Vlinder als rouw- en verliescounselor. 

Van jongs af aan wist ik meteen dat mijn hart in de sociale sector lag. Nadat ik mijn studies Orthopedagogie heb afgemaakt, ben ik meteen in het werkveld gedoken. Daar leerde ik werken met allerlei verschilleden doelgroepen: van kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking tot minderjarigen in de bijzondere jeugdzorg of een internaat.

Doorheen deze jaren ben ik er meermaals op uit getrokken om te gaan reizen. Ik ben onder andere vrijwilligerswerk gaan doen in Ghana bij een weeshuis en privévoorziening voor kinderen met een beperking. Daarnaast heb ik met de fiets verschillende landen van de Zuid-Amerika doorkruist. Al deze ervaringen hebben mij mee gevormd tot de persoon die ik op dit moment ben. 

Ik ben van de overtuiging dat de voorgeschiedenis van kinderen en jongeren een grote invloed heeft op hun huidige functioneren. Het boeit mij dan ook enorm om te kijken naar het gedrag dat kinderen en jongeren stellen naar de buitenwereld toe. Samen met hen ga ik op pad om te ontdekken welke boodschap hierachter verscholen zit, zonder onmiddellijk te oordelen.

 

Verder heb ik steeds een brede interesse gehad in rouwverwerking. Om mijn interesse binnen dit thema verder uit te diepen ben ik in 2021 het postgraduaat 'Integratieve rouw- en verliescounseling voor kinderen en jongeren' gestart aan de Bleekweide in Gent. Ik zit daar momenteel in het tweede jaar.

Via metaforen en via beeldende materialen werk ik, ook binnen Villa Vlinder, rond het thema 'verlies' in de breedste zin van het woord: dood, maar ook scheiding, hechting, pestgedrag, misbruik, mishandeling, adoptie, verlies van het zelfbeeld, palliatieve ondersteuning en nog veel meer. Daarnaast heb ik ook oog voor de gedragsveranderingen die hiermee gepaard kunnen gaan. 

Binnen Villa Vlinder ga ik graag SAMEN met jullie op reis, op jouw eigen tempo, of je nu kind, jongere of volwassene bent. We gaan samen kijken hoe jij je terug beter kan voelen, kan groeien, terug in jouw kracht kan staan, terug kind/jongere/volwassene kan zijn. Zoals bij elk avontuur komen er ook moeilijkheden je pad en ook deze krijgen allemaal een plekje binnen Villa Vlinder, ze vormen je mee tot wie je bent, je mooie zelf. 

Wanneer 

Vrijdag

Aanmelden kan telefonisch of via het invullen van onderstaand contactformulier.

 

Annuleringen van afspraken minder dan 24u voor de afspraak worden altijd aangerekend tenzij anders afgesproken met de therapeut. 

Tarief

individuele sessie (50 -60 min): 60€

gezinsgesprek (60 min): 60€

Terugbetaling

geen

bottom of page