Pascale Van Moere

Pascale profielfoto_edited.jpg

Hallo en welkom!

Mijn naam is Pascale Van Moere. Ik ben getrouwd en heb twee dochters en twee plusdochters, van wie er jaren geleden jammer genoeg eentje op jonge leeftijd aan een stofwisselingsziekte overleed.

Vijfentwintig jaar geleden zette ik mijn eerste stappen in de hulpverlening toen ik als vrijwilliger ging werken in een centrum voor kankerpatiënten. Al snel besloot ik mijn dagelijkse job te laten voor wat ze was omdat ik voelde dat mijn roeping elders lag… Er volgden vele opleidingen, specialisaties en bijscholingen in psychotherapie: de vierjarige opleiding Interactionele Vormgeving, de IV-opleiding Kindertherapie, Traumaverwerking, palliatieve begeleiding en het Verwerken van rouw en ‘levend’ verlies zoals echtscheiding en andere overgangsfasen vormen de basis van mijn werk als therapeute.

Jarenlang mocht ik als therapeute in een groepspraktijk en later als Moreel Consulent vele jongeren en volwassenen begeleiden in hun zoektocht naar zichzelf en naar hun plek in de maatschappij. Daar heb ik zelf ook lang over gedaan, dus ik ontmoet je met nieuwsgierigheid, geduld en begrip. Enkele jaren geleden begon het weer te kriebelen om als zelfstandig therapeute te gaan werken. Intussen heb ik een privé-praktijk in Ranst (Power of the heart) en daarnaast ben ik ook superblij met mijn werk bij Dorien en de andere collega’s in Villa Vlinder omdat onze visie op therapie dezelfde is én omdat ik het gewoon heel fijn vind om collega’s te hebben!

Iedere begeleiding is uniek en is dus afgestemd op jou. Zit je vast of voel je je algemeen niet goed in je vel? Worstel je met je leven, met jezelf en anderen? Loopt het thuis, op school of op het werk niet zoals je zou willen? Heb je soms donkere gedachten? Geraak je moeilijk over het verlies van iets of iemand heen? Met die en vele andere thema’s kan je bij mij terecht. In een beroep als therapeute is de eigen (verwerkte) levenservaring ook nooit veraf en die eigen bagage zorgt ervoor dat ik met meer maturiteit en mededogen bij jou aanwezig kan zijn.

Ik bekijk met jou ook je relatie tot de belangrijkste mensen in je omgeving. En als het nodig is, werk ik met jou naar een gesprek met hen toe. Zij zijn vaak hulpbronnen in je proces naar herstel en meer innerlijk evenwicht. Is een fysiek gesprek niet (meer) mogelijk, dan geven we jouw waarheid een plaats via ritueel.

Jong of minder jong, je mag bij mij puur jezelf zijn. Met een lach en een traan. Met of zonder woorden: we vinden wel een taal die bij je past om te communiceren. Als praten moeilijk is begrijpen we elkaar via beeld en klank of via kribbels op papier, via (zand)spel en verhaal of doorheen een beweging als je lichaam daarom vraagt. 

Uit al die jaren therapie heb ik geleerd dat we allemaal over het vermogen beschikken om nare ervaringen te boven te komen en dat we uiteindelijk (soms met begeleiding) ons leven weer vorm en zin kunnen geven. Dat is voor mij een reden te meer om verder te kijken dan je klacht of probleem en om jou als persoon te leren kennen. Zo ontdekken we samen je (vaak verborgen) kracht en de kwaliteiten in jezelf die jou mee gaan ondersteunen op je weg naar meer levensvreugde en een zinvol leven!

Wanneer 

Donderdagvoormiddag

Vrijdagvoormiddag

Aanmelden kan telefonisch of via het invullen van onderstaand contactformulier.

 

Annuleringen van afspraken minder dan 24u voor de afspraak worden altijd aangerekend tenzij anders afgesproken met de therapeut. 

Tarief

individuele sessie (50 -60 min): 65€

gezinsgesprek (60 min): 65€

Terugbetaling

geen