Lieselot Geenen

IMG_7243.JPG

Ik ben Lieselot Geenen, spelcounselor en zorgcoördinator in een kleuterschool. Mijn job als zorgcoördinator beoefen ik in Merksplas, waar ik geboren en getogen ben. Als spelcounselor kwam ik door een praktijkopdracht bij Villa Vlinder terecht en hier ben ik dan ook blijven rondfladderen. 

 

Vanaf jonge leeftijd wist ik dat ik met kinderen wilde werken. Daarom koos ik in 2013 voor de bacheloropleiding kleuteronderwijs aan Thomas More Vorselaar. Door de stages in het onderwijs merkte ik dat mijn interesses meer lagen bij het welbevinden van de kinderen.  Daarom koos ik er na mijn opleiding kleuteronderwijzer nog voor om de bacheloropleiding toegepaste psychologie te volgen. In deze opleiding vond ik wat ik miste. Er werd dieper gekeken naar het welzijn van de kinderen. Na het behalen van deze bachelor kwam ik terecht in het onderwijs als zorgcoördinator. Deze job gaf mij de mogelijkheid om beide interesses te combineren met als hoofddoel het welbevinden van het kind centraal te stellen. 

 

Jonge kinderen zijn niet altijd even makkelijk te doorgronden. Ze zijn nog niet in staat om te vertellen wat hen nu echt bezighoudt. In 2019 ben ik gestart met het postgraduaat client-centered spelcounseling. Als client-centered spelcounselor begeleid ik kinderen met uiteenlopende problematieken: (faal)angst, echtscheiding, rouw, pestproblematiek, …  Het spel van het kind staat centraal. Spel is een natuurlijke uiting van het kind. Daarin laat het kind zien waarmee het zich bezighoudt en welke problemen het kind ervaart. Spel geeft het kind ook de gelegenheid om te ontspannen, gedachten, gevoelens en wensen te uiten, ervaringen te verwerken en te experimenteren met nieuw gedrag. Daarom is mijn uitgangspunt om de kinderen in villa vlinder in hun eigen kracht te zetten om hen zo verder te laten groeien. 

Wanneer 

Zaterdagnamiddag

Aanmelden kan telefonisch of via het invullen van onderstaand contactformulier.

 

Annuleringen van afspraken minder dan 24u voor de afspraak worden altijd aangerekend tenzij anders afgesproken met de therapeut. 

Tarief

individuele sessie (50 -60 min): 60€

gezinsgesprek (60 min): 60€

Terugbetaling

geen