Lydia De Win

LydiaDeWin005.jpg

Mijn naam is Lydia De Win, psychotherapeut en rouwbegeleider en ook loopbaancoach. Samen met mijn man en katten woon ik op een prachtige groene plek in Retie. 

 

Mijn leven ging oorspronkelijk een heel andere richting uit. Ik had gekozen voor de weg van de economie maar het voelde nooit als echt thuiskomen. Toen ik uiteindelijk besloot opnieuw te gaan studeren was het alsof er een nieuwe wereld voor me openging. Ik was dan ook heel trots toen ik een paar jaar later mijn bachelor in de psychologie behaalde maar het voelde slechts als een eerste stap. Het was pas toen ik me ging verdiepen in de vele aspecten van verlies, rouw en trauma bij het Land van Rouw in Nederland dat het plaatje stilaan volledig werd. Ik ontdekte het belang van veilige havens in je leven. Mensen die er voor je zijn en blijven, ook in moeilijke tijden. En de impact van een goede balans tussen geven en nemen binnen het familiesysteem waar ieder van ons deel van uitmaakt. 

 

De stage van mijn 4-jarige therapieopleiding bij de Academie van Integratieve Psychotherapie bracht me bij het werken met kinderen en jongeren. Bij Tejo kunnen kinderen terecht die in aanraking komen met verschillende thema’s waarover ze moeilijk of niet kunnen praten: scheiding, verlies, dood, pestgedrag op school, gebrek aan zelfvertrouwen, existentiële vragen, ...  Een hele nieuwe wereld ging voor mij open en ik was verwonderd over de oprechtheid en de niet aflatende veerkracht die jongeren tonen in confrontatie met de grote vraagstukken die op hun pad komen. 

Thuis, in eigen mijn praktijk in Retie, werk ik voornamelijk met volwassenen die op een of andere manier een verlies ervaren in hun leven. En dat kan persoonlijk zijn door de dood van een dierbare maar ook op professioneel vlak door reorganisatie, problemen met collega’s of leidinggevenden, ontslag, …  Samen proberen we de balans tussen verlies en zingeving te herstellen zodat het leven weer kan stromen.

En sinds enkele jaren is ook Villa Vlinder op mijn pad gekomen. Het voelt voor mij als thuiskomen na een lange reis en ik vind het een voorrecht om op mijn beurt een veilige haven te mogen zijn voor jongeren op weg naar volwassenheid.  Om samen op zoek te gaan naar het unieke verhaal dat leeft in elk kind of jongere. Om woorden en beelden te geven aan het verlieservaringen dat ze met zich meedragen en hen handvaten te geven bij belangrijke thema’s in hun leven zodat ze zich vrij kunnen ontplooien tot de mens die ze daadwerkelijk zijn. Ook volwassenen zijn erg welkom bij mij voor therapeutische begeleiding. 

Naast het stukje therapie, heb ik mij ondertussen ook bijgeschoold tot loopbaanbegeleider. Waar loop je vast in je loopbaan? Waar droom je van? Wie ben je en waar ben je goed in? En hoe zit het met de balans tussen werk en privé in je leven? Wil je graag de overstap maken naar een totaal nieuwe professionele uitdaging of wil je ook kijken wat er mogelijk is binnen je huidige werksituatie? We kijken samen naar wat belangrijk is in je leven om zo te ontdekken wat jou gelukkig maakt in je professionele leven. Mijn werkervaring heeft me de nodige bagage gegeven om jouw individuele situatie met de nodige aandacht en zorg te begeleiden zodat je concrete handvaten krijgt om jouw professionele toekomst
verder uit te tekenen. Je kan bij mij terecht zowel met als zonder loopbaancheques via VDAB. 

Wanneer 

Maandagvoormiddag 

Maandagavond

Donderdagvoormiddag

Donderdagnamiddag

Aanmelden kan telefonisch of via het invullen van onderstaand contactformulier.

Tarief

individuele sessie (50 -60 min): 65€

intakegesprek (60 min): 75€

gezinsgesprek (60 min): 75€

oudergesprek (60 min): 75€

Terugbetaling

alle mutualiteiten, behalve CM

Wanneer 

Zaterdag 

Aanmelden kan telefonisch of via het invullen van onderstaand contactformulier. 

Annuleringen van afspraken minder dan 24u voor de afspraak worden altijd aangerekend tenzij anders afgesproken met de therapeut. 

Tarief

- individuele sessie (50 min): 65€

- oudergesprek (60-90min):

75€ - 100€

- gezinsgesprek (60-90min):

75€ - 100€

- loopbaancoaching (60min): 

met cheques: 10€/sessies

zonder cheques: 80€/sessies

Terugbetaling

wel: CM, Voorzorg, Liberale mutualiteit

niet: OZ en VNZ

Ben je bij een andere mutualiteit, dan bespreek je best even met Lydia de mogelijkheden.