top of page

Dorien Coeckelbergs

20230911_093536~2_edited.jpg

Mijn naam is Dorien Coeckelbergs,  gelukkig getrouwd en trotse (ploeter)moeder van drie schatten van kinderen die me elke dag uitdagen om de beste versie van mezelf te zijn. Als moeder, maar ook als psychologe, ben ik ervan overtuigd dat elk kind en elke jongere op zijn/haar manier ons iets tracht te vertellen, misschien niet louter via woorden, maar ook via gedrag en via spel. Het is soms zoeken naar een taal die bij het kind of de jongere past om hun verhaal naar buiten te kunnen brengen. Soms is dit een makkelijke zoektocht, soms een uitdagende zoektocht, maar altijd bijzonder boeiend. Ik geniet ervan om telkens weer met samen met hen op pad te mogen gaan. In wederzijds vertrouwen en met een oordeelloze benieuwdheid, tracht ik steeds om een veilig en geborgen nest te creëren zodat datgene wat binnenin zit, taal en ruimte krijgt om naar buiten te komen, met het grootste respect voor het tempo van het kind of de jongere.   

Ik ben psycholoog van opleiding, en volgde daarnaast nog heel wat jaaropleidingen om me bij te scholen (gespecialiseerde kindertherapie, zandspeltherapie, familieopstellingen, lichaamsgericht werken met trauma en traumaverwerking). Ik zette ondertussen mijn eerste stappen in de wondere wereld van de paardentherapie (to be continued) en volgde ook nog enkele postgraduaten: gedragscounseling en rouw-, verlies- en traumatherapeut. En dat is ineens waar mijn hart (en specialisatie) ligt: rouw, verlies en trauma in de brede zin van het woord: hechting, scheiding, pesten, dood, zelfdoding (als nabestaande of indien je zelf gedachten hebt in je hoofd of al pogingen ondernomen hebt), automutilatie, palliatieve ondersteuning (toewerken naar de dood en begeleiding van rouw na de dood), verlies van zelfvertrouwen of zelfbeeld, eenmalige of herhaalde traumatische ervaringen, misbruik, mishandeling, ... en dit zowel bij kinderen, jongeren als volwassenen. 

In 2018 heb ik Villa Vlinder opgericht bij mij thuis. Na er een tijdje alleen te hebben gewerkt, ben ik nu ongelooflijk blij en trots om Villa Vlinder te mogen dragen samen met mijn lieve collega's. Ik werk zelf met cliënten op maandagen, donderdagen. 0p de andere dagen hou ik mij met heel veel liefde en plezier bezig met het verwelkomen van nieuwe cliënten in de vorm van kennismakingsgesprekken, het beantwoorden van jullie mails en telefoontjes, het coördineren van de praktijk en last but not least het opzetten van therapeutische en groeiprojecten allerlei, in de vorm van vormingen of opleidingen, lezingen, themadagen of themakampjes. Check hiervoor zeker ons groepsaanbod op onze website en wees bijzonder welkom! 

  

Als psycholoog heb ik een erkenningsnummer bij de Psychologencommissie (842123071) en een visumnummer (275786), dat dient als officiële kwaliteitserkenning en toelating  van de overheid om mijn job als psycholoog te mogen uitoefenen. 

Wanneer 

Maandag

Donderdag

Aanmelden kan telefonisch of via het invullen van onderstaand contactformulier.

 

Annuleringen van afspraken minder dan 48u voor de afspraak worden altijd aangerekend tenzij anders afgesproken met de therapeut. 

Tarief

individuele sessie (60 min): 80€

kennismakingsgesprek (60min): 80€/81€

gezinsgesprek (75 min): 100€

oudergesprek (60-75-90 min):

80€ - 100€ - 120€

Terugbetaling

alle mutualiteiten

bottom of page