top of page

Talansi Nkouka

369987932_324085096690003_1986197440653952957_n_edited.jpg

Hallo, mijn naam is Talansi Nkouka. Ik woon al heel mijn leven in de Kempen, opgegroeid in een prachtige mix van zowel Belgische als Congolese invloeden.


Als kind was ik gefascineerd door de verschillende drijfveren van mensen in het dagelijkse leven. De klassieke waarom – vragen die prominent aanwezig zijn in de peuterfase, zijn wat langer blijven hangen. Voor mij was dit de grootste inspiratiebron om psychologie te gaan studeren in Gent.


Ik heb altijd een hart gehad voor kinderen en jongeren. Als tiener stond ik zes jaar lang op zaterdag als leiding op de scouts en bracht ik mijn vakanties door als animator op speelpleinwerking. Jongeren die geen zorgeloze zomer konden ervaren, wekten mijn aandacht. Ik ging hier graag mee aan de slag en jaren later startte ik mijn carrière dan ook in de Bijzondere Jeugdzorg. Hier werkte ik aan verschillende thema’s zoals trauma, hechting en identiteit. Ik ben een hulpverlener in hart en nieren.

 

Doorheen de jaren scherpte ik mijn ervaring aan door invloeden van overal ter wereld. In Tanzania heb ik enkele maanden doorgebracht als leerkracht en heb ik verschillende projecten opgebouwd voor diverse doelgroepen waaronder kinderen in armoede, mensen met een beperking en jonge moeders. Tijdens het reizen neem ik graag de culturele verschillen op, tegelijk sta ik graag stil bij de gelijkenissen die ons als mens zowel onderscheiden als verenigen. Deze ervaringen hebben mij als persoon sterk gevormd.


Als psycholoog vertrek ik vanuit het standpunt dat ervaringen, genetische en biologische factoren zeer invloedrijk zijn op wie we zijn en hoe we functioneren. Het vormt de bril waarmee we naar de wereld kijken en bepaalt hoe we nieuwe dingen ervaren en hoe we ons daarbij voelen. Ik geloof in een sterke, wederzijdse invloed van het lichaam op de geest.


Een verhaal kan uit woorden maar ook uit beelden, tekeningen of muziek bestaan en ik luister graag naar het jouwe. Samen gaan we op zoek naar manieren om datgene waar je op botst of mee worstelt stilletjes aan te ontrafelen en een plaats te geven. In Villa Vlinder exploreer ik via beeldende technieken de gevoelens, gedachten en kwetsuren van
kinderen en jongeren. We gaan voorbij aan datgene wat anderen zien en we focussen ons op dat wat zich onder de ijsberg bevindt. Hierbij vind ik het belangrijk om jouw tempo te volgen, zonder oordeel of verwachtingen.


Als psycholoog heb ik een erkenningsnummer bij de Psychologencommissie (952138129) en een visumnummer (397299), dat dient als officiële kwaliteitserkenning en toelating  van de overheid om mijn job als psycholoog te mogen uitoefenen.

Wanneer 

Maandagvoormiddag 

Maandagavond

Donderdag

Aanmelden kan telefonisch of via het invullen van onderstaand contactformulier.

Tarief

individuele sessie (50 -60 min): 65€

intakegesprek (60 min): 75€

gezinsgesprek (60 min): 75€

oudergesprek (60 min): 75€

Terugbetaling

alle mutualiteiten, behalve CM

Wanneer

Dinsdag

Vrijdag

Aanmelden kan telefonisch of via het invullen van onderstaand contactformulier. 

 

Annuleringen van afspraken minder dan 48u voor de afspraak worden altijd aangerekend tenzij anders afgesproken met de therapeut. 

Tarief

individuele sessie (50 -60 min): 70€

gezinsgesprek (60 min): 70€

Terugbetaling

alle mutualiteiten

bottom of page