top of page

Wendy Ballard

Wanneer 

Maandagvoormiddag 

Maandagavond

Aanmelden kan telefonisch of via het invullen van onderstaand contactformulier.

Tarief

individuele sessie (1 uur): 65€

intakegesprek (1 uur): 75€

gezinsgesprek (1 uur): 75€

oudergesprek (1 uur): 75€

Terugbetaling

alle mutualiteiten, behalve CM

20210228_165326_edited.jpg

"Omdat elke verwonding binnen het leven ontstaat en het leven zichzelf voortdurend vernieuwt, zit in elke verwonding ook de kiem van genezing en vernieuwing."

(Peter Levine)

Ik ben Wendy Ballard, hulpverlener in hart en nieren. Al meer dan 20 jaar heb ik verschillende mensen mogen begeleiden zowel individueel als in groep. Mijn ervaringen als hulpverlener zijn erg breed;  gaande van mensen met financiële moeilijkheden, verslavingsproblemen, uit huis gezette mensen, vluchtelingen, pleegouders, kwetsbare kinderen en jongeren, … Wat een voorrecht om getuige te zijn van zovele verhalen en ervaringen. Het heeft me als professional gevormd tot wie ik nu ben. Sinds 6 jaar leid ik met veel bevlogenheid de afdeling voor Pleegzorg in Geel . Deze job combineer ik graag met mijn therapeutisch werk in Villa Vlinder.

Ik  groeide op te midden van kwetsbare kinderen en jongeren in een multiculturele omgeving. Tijdens mijn kindertijd en jeugd ervaarde ik van kortbij welke kwetsuren ontstaan op jonge leeftijd. Mijn omgeving leerde me van jongs af aan omgaan met diversiteit en ik ben ervan gaan houden. Mijn grootste inspiratiebron is dan ook mijn persoonlijke geschiedenis. De natuur is voor mij altijd een helende omgeving geweest. Daarom werk ik graag met natuurlijke materialen, symbolen uit de natuur en rituelen. En dat alles in een context van creatieve vreugde en rust tegelijk.

Ik behaalde een diploma in sociaal werk en een educatief graduaat in het secundair onderwijs bij Thomas More in Geel, studeerde psycho-energetica bij Timotheüs in Affligem en deed een opleiding in kunstzinnige en dynamische hulpverlening bij de Kleine Tiki in Breda. Daarnaast volgde ik de jaaropleiding Zandspeltherapie aan de Educatieve Academie in Berchem. Ik ben getrouwd met Jan die gepassioneerd bezig is met ecosystemen als bioloog. Samen hebben wij twee kinderen.

Bij Villa Vlinder hoop ik je tegen te komen precies zoals je bent. Een plek waar je jezelf kan tonen en nog meer jezelf kan worden. Een plek waar we de kiem van genezing en vernieuwing samen zullen zoeken. Ik werk er enerzijds als gezins-, kinder-, en jongerencoach. Ik heb een passie om te werken met kinderen, jongeren en hun ouders of andere betekenisvolle figuren. Ik hanteer daarbij een creatieve stijl waarin ik samen met jou de nodige diepgang breng maar steeds vanuit een lichte en vrolijke aanpak. Ik ga telkens weer op zoek naar de begeleidingsmethodiek die op dat moment passend is: beweging, klank, kleur, verhalen, spel- en zandtherapie, rituelen, …. Ik geloof  sterk in de veerkracht van kinderen en jongeren. Ouderfiguren en andere betekenisvolle figuren kunnen ook betrokken worden in het helende proces van kinderen en jongeren. Ook ouderfiguren/opvoedingsfiguren die met vragen of emotionele pijn zitten rond hun (gezins)situatie kunnen bij mij terecht: plusouders, pleegouders, adoptieouders, wensouders, sterrenouders, grootouders, … Qua thema's ligt mijn focus op verdriet, emotionele pijn, moeilijke emoties een plek geven, hanteren van emoties, (Loyaliteits)moeilijkheden bij echtscheiding, pleegzorg, adoptie, zingevingsvragen, identiteitsvragen, lusteloosheid, omgaan met conflicten, weerbaarheid vergroten, omgaan met hooggevoeligheid, gehechtheidsmoeilijkheden, loyaliteitsthematieken, ... 

Naast deze zaken, profileer ik mij ook graag als interculturele coach. Ik voel mij diep verbonden met mijn ‘roots’ en hou van elke vorm van diversiteit. Ik ben vertrouwd met de pijn van ontworteling omwille van migratie, vluchten, adoptie, …  en heb me hierin dan ook verdiept. Je kan bij mij dan ook terecht rond emotionele pijn, moeilijkheden en verdriet op vlak van interculturaliteit: Verlieservaringen omwille van migratie, vluchten, adoptie,…, hyperwaakzaamheid na vluchttrauma, identiteitsmoeilijkheden / integratiemoeilijkheden. Met enige notie van Nederlands/Engels/Frans/Duits hoeft weinig taligheid geen barrière te vormen om een begeleidingstraject te starten. Ik werk met veel creatieve methodieken waardoor de verbale taal niet steeds centraal staat. 

At Villa Vlinder I work as an 'intercultural coach'. I am deeply connected to my roots and embraces all types of diversity. I'm familiar with the pain of uprootedness due to migration, displacement, being a fugitive, adoption, ... I studied these topics with great passion. You can contact me concerning emotional pain, difficulties and grief in the area of interculturality. 

  • Experiences of loss due to migration, being a fugitive, displacement, adoption, etc.

  • Hyperawareness after refugee trauma

  • Identity difficulties /Integration difficulties

Wanneer 

Woensdag

Vrijdag

Aanmelden kan telefonisch of via het invullen van onderstaand contactformulier.

Annuleringen van afspraken minder dan 48u voor de afspraak worden altijd aangerekend tenzij anders afgesproken met de therapeut. 

Tarief

individuele sessie (60 min): 65€

gezinsgesprek (60 min): 65€

Terugbetaling

geen

bottom of page