top of page

Nadja Burnotte

image0 (2)_edited.jpg

Ik ben Nadja, trotse ouder van twee geweldige kinderen en gelukkig getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik heb een toffe job en geniet ervan om mijn zorgen van me af te tennissen en nadien heerlijk bij te praten met vrienden. Klinkt perfect en toch... is het dat niet altijd. Ik vind oprecht dat ik een perfect leven heb, maar het loopt niet altijd perfect. Er zijn ups en downs. Ik voel dagelijks dat ik wel ergens voor op mijn tanden moet bijten en ik vergeet evengoed dagelijks ook effectief op diezelfde tanden te bijten. Ik ga in discussie met mijn man over het inladen van de afwasmachine en ik roep soms tegen de kinderen dat ze moeten stoppen met roepen. Ik erger me wel eens aan collega’s en op het tennisveld denk ik eleganter tegen een bal te slaan dan dat het in werkelijkheid is. En toch, heb ik een heerlijk leven. Want in al deze frustraties en ergernissen, weet ik dat ‘verbinding’ het op tijd overneemt. Verbinding is de lijm in alle soorten relaties, daar ben ik erg van overtuigd. Zonder verbinding geen duurzame relaties, en zonder relaties minder steunervaringen, minder zelfontplooiing en identiteit, minder verdieping.

Mijn focus op verbinding heeft me gedurende vele jaren al erg geholpen. Ik ben van jongs af aan sociaal geschoold en werk al verschillende jaren met veel plezier voor het CLB-team in Turnhout. Vanuit deze job merk ik meer en meer dat kinderen en jongeren vaak vastzitten in hun emoties als ouders in conflict liggen; dat ze angsten voor een dreigende scheiding ervaren of angst voelen vanuit een loyaliteitsconflict na een effectieve scheiding. Ik zie ook meer en meer ouders, ex-partners, die wel samen ouders willen blijven voor hun kinderen, maar niet weten hoe dit aan te pakken in alle
heftigheid van emoties ten aanzien van elkaar. Ik zie kinderen die hun plaats niet vinden in nieuwe samengestelde gezinnen. En evengoed nieuwe partners die zoekende zijn in hun rol en in hun mandaat in dat nieuwe gezin.

Vanuit mijn aanvoelen dat hier een nood ligt enerzijds en anderzijds vanuit mijn voorliefde voor verbinding, volgde ik bijkomende opleidingen, gericht op thema’s rond ‘herstelgericht werken’ en ‘rouw en verlies’ . Ondertussen heb ik van mijn passie mijn bijberoep gemaakt en noem ik mezelf ‘verbindingstherapeut’. Een therapeut, een steunfiguur, die samen met jou op pad gaat wanneer jij het gevoel hebt de verbinding (even) kwijt te zijn, met jezelf en/of met anderen. Samen gaan we op zoek naar mogelijke verbindingselementen, naar een gemeenschappelijke taal om de verbinding terug te vinden. Samen op weg gaan in het zoeken naar bruggen in verschil in mening. Luisteren naar wat er gezegd wordt en de vertaalslag maken naar wat er mogelijks bedoeld wordt. Ik wil graag samen nadenken over hoe je in verbinding kan gaan met jezelf, met (betekenisvolle) anderen en hoe je in die verbinding toch ook steeds jezelf kan blijven.

Mijn doelpubliek als ‘verbindingstherapeut’ zijn bijvoorbeeld ouders in een echtscheidingssituatie die wel nog samen het ouderschap willen opnemen, maar ook kinderen en jongeren van ouders die in een (conflictueuze) scheiding zitten of (samengestelde) gezinnen die interactieproblemen ervaren. Ook bij het verlies van een partner, ouder of kind waarin je plots niet meer weet hoe je je moet verhouden tot de mensen rondom je, wil ik vanuit mijn opleidingen rond rouw en verlies, graag mee zoeken naar positie en verbinding.

In mijn rol als verbindingstherapeut, neem ik ook graag het stukje ‘bemiddeling’ op. Niet vanuit juridisch of administratief oogpunt, maar ook hier met een verbindende insteek. Conflicten dwingen mensen vaak om beter met elkaar te communiceren. Maar je kan maar echt in gesprek gaan als er een vorm van verbinding is. Ik wil binnen het conflict mee zoeken naar waar de eigen waarden, behoeften en grenzen liggen. Om dan tot dieper begrip van jezelf en de ander te kunnen komen. 

Herken je je jezelf hierin? Voel je dat je de verbinding kwijt bent met jezelf en/of met anderen? Wil je tegelijk erg graag wél die verbinding terugvinden? Dan ben je erg welkom bij mij op donderdagavonden en ga ik graag samen met jou op pad. Ik kijk er al naar uit. 

Wanneer 

Maandagvoormiddag 

Maandagavond

Donderdagvoormiddag

Donderdagnamiddag

Aanmelden kan telefonisch of via het invullen van onderstaand contactformulier.

Tarief

individuele sessie (50 -60 min): 65€

intakegesprek (60 min): 75€

gezinsgesprek (60 min): 75€

oudergesprek (60 min): 75€

Terugbetaling

alle mutualiteiten, behalve CM

Wanneer 

Donderdag

Aanmelden kan telefonisch of via het invullen van onderstaand contactformulier. 

Annuleringen van afspraken minder dan 48u voor de afspraak worden altijd aangerekend tenzij anders afgesproken met de therapeut. 

Tarief

individuele sessie (50 -60 min): 65€

gezinsgesprek/partnergesprek

(60 min): 75€

Terugbetaling

 

geen

bottom of page