top of page

Leen Eeman

IMG-20221106-WA0011_edited.jpg

Lieve jij
Neem maar de tijd
om te groeien,
te stralen.

Om tijdens het ontdekken
soms te verdwalen..

Te beleven, vertragen, verwonderen
met jouw blik en hart open.
En weet dat ik hierbij
Even op jouw pad wil meelopen.

Ik ben Leen Eeman, moeder van 3 kinderen en al 12 jaar met hart en ziel werkzaam in het OPZ van Geel, waar ik als pedagogisch begeleidster in een leefgroep werk op de kinderpsychiatrische afdeling voor kinderen en jongeren. Ik heb een bachelor in de Orthopedagogie en volgde ondertussen al heel wat therpaeutische opleidingen, waaronder 'Geweldloos verzet', 'Therapeutisch werken met duplo', 'Zandspeltherapie', 'Window of tolerance' en 'Zorgen voor getraumatiseerde kinderen'. Vanuit mijn passie voor kinderen en jongeren en mijn hulpverlenershart, begon ik in 2019 het postgraduaat 'Integratief rouw- en verliescounselor voor kinderen en jongeren' aan de Bleekweide in Gent. Ondertussen werk ik naast mijn job in het OPZ Geel ook als therapeut bij Villa Vlinder waar ik individueel werk met kinderen, jongeren en volwassenen, maar waar ik ook groepen zal begeleiden en vormingen zal geven.

 

Dit alles doe ik vanuit de visie dat Elk kind en bij uitbreiding elk mens uniek is en hierbij zijn eigen, bijzondere levenspad volgt. Als counselor loop ik even mee op dit pad wanneer ze de weg kwijt zijn, wanneer ze niet meer weten welke richting ze uit willen of wanneer de weg erg hobbelig is (geweest) en dit nog steeds zijn sporen nalaat. Kinderen en jongeren komen in aanraking met verschillende thema’s waarover ze moeilijk of niet kunnen praten. Zo komen de thema’s scheiding, verlies door de dood, pestgedrag op school, leerproblemen, interpersoonlijke kwetsbaarheid, existentiële vragen,... spontaan in me op.
Ze kroppen hierbij hun gedachten en gevoelens onbewust op en dit uit zich na verloop van tijd regelmatig in explosief ontregeld of net in internaliserend gedrag. Het is mijn taak om je kind te leren kennen en te begrijpen. Dit doe ik met behulp van verschillende methodieken. Zowel verbale als non-verbale, creatieve methodieken, want praten is vaak nog te moeilijk. 
Hiernaast pas ik ook emotionele remediëring toe. Dit is het leren veruiterlijken van emoties op een constructieve manier.


Het is mijn doel om je kind te ondersteunen en begeleiden bij verlieservaringen en moeilijke thema’s in het leven. Het is samen met hen op zoek gaan naar wat diep van binnen vast zit, welke zorgen en onverwerkte pijn er in hun ‘gevoelsvat’ zit. En dit alles laten bestaan, leren veruiterlijken en verwerken.


Ik zie het hiernaast ook als een belangrijke doelstelling om kinderen opnieuw in hun kracht te laten komen. Hen te laten geloven in zichzelf en in al het moois waartoe ze in staat zijn. Ik volg tijdens dit proces altijd het tempo van je kind en streef ernaar om deze begeleidingen in verbinding met de context te brengen.

Met welke vragen of problemen kan je je kind / jongere aanmelden?

  • Onrust, concentratie problemen

  • Ongeproportioneerd uiten van kwaadheid/ agressie

  • Angsten

  • Gevoel van onzekerheid, niet de moeite waard zijn

  • Levensmoeheid, doodswens

  • Op zoek zijn naar de vraag ‘wie ben ik’ en ‘wat wil ik’ in het leven

  • Depressieve stemming

  • Problemen met eten, slapen, zindelijkheid

  • Verlies door de dood, scheiding, ziekte, adoptie,...

  • Andere...

Wees bijzonder welgekomen in ons plekje bij Villa Vlinder!

Wanneer 

Maandagvoormiddag 

Maandagavond

Donderdagvoormiddag

Donderdagnamiddag

Aanmelden kan telefonisch of via het invullen van onderstaand contactformulier.

Tarief

individuele sessie (50 -60 min): 65€

intakegesprek (60 min): 75€

gezinsgesprek (60 min): 75€

oudergesprek (60 min): 75€

Terugbetaling

alle mutualiteiten, behalve CM

Wanneer 

Maandag

Aanmelden kan telefonisch of via het invullen van onderstaand contactformulier. 

Annuleringen van afspraken minder dan 48u voor de afspraak worden altijd aangerekend tenzij anders afgesproken met de therapeut. 

Tarief

individuele sessie (50 -60 min): 60€

gezinsgesprek (60 min): 60€

Terugbetaling

 

geen

bottom of page