top of page

Nele Geerinckx

foto Nele website_edited.jpg

 

“Stap in je kracht, het leven wacht,

Spreek vooral je eigen taal en vertel jouw verhaal.”

Mijn naam is Nele Geerinckx. Samen met mijn man heb ik 2 (puber-) zonen die me elke dag uitdagen om het beste van mezelf te geven. Naast mijn gezin, werk ik al 20 jaar mét en vóór kinderen en jongeren, gewoon omdat daar mijn hart, mijn passie en mijn kracht ligt.  

Als leerkracht zang/stemvorming kwam ik al heel snel in aanraking met de kracht van muziek. Ik leerde de kinderen en jongeren bewust contact maken met hun lichaam, ademhaling en ging met hen op zoek naar een creatieve expressie. In dit creatieve proces kwamen we vaak blokkades, opgekropte emoties en onverwerkte ervaringen tegen. De zanglessen zetten heel wat in beweging bij de leerlingen en door het individuele karakter van de lessen werd ik al snel een vertrouwenspersoon van vele leerlingen. Ik ontdekte dat kinderen en jongeren het sociaal-emotioneel vaak moeilijk hebben en daarin vastlopen. Deze ervaringen dreven me naar een verlangen om hier dieper op in te gaan. Zo startte ik ondertussen met de vierjarige opleiding integratieve psychotherapie waar ik momenteel in het tweede jaar zit.

 

Op school is er naar mijn gevoel echter vaak te weinig ruimte om aan leerlingen, aan ouders, ... te kunnen geven wat er nodig is om knopen te ontwarren en veranderingen helemaal toe te laten. Het verlangen naar meer ruimte dreef me naar het Gielsbos. Hier kan ik mijn passie voor muziek en de zorg voor mensen samenbrengen. Ik vind het heerlijk om als muziektherapeut contact te maken met de bewoners en geniet van de ruimte die ik er krijg om rust te brengen door aandacht en aanwezigheid.

 

Vanuit mijn grenzeloos respect en groot hart voor kinderen en jongeren kwam ik ook bij Villa Vlinder terecht. Hier werk ik vooral met kinderen en jongeren. Ik geloof heel sterk in jouw verhaal en in jouw verlangen. Door het onbevooroordeeld luisteren komt er meer ruimte. Ruimte om veranderingen toe te laten. Via gesprek, spel, fantasie, muziek of een creatieve expressie ga ik graag op zoek naar jouw sterkte. Jullie zijn zo dapper, wijs en creatief! Samen gaan we op ontdekkingstocht door het leven. In deze zoektocht komen we zowel de fijne dingen, maar evengoed de moeilijke dingen tegen. Ik vind niets gek! 

Met veel geduld en een onvoorwaardelijke blik kijk ik mee naar wat er nodig is om jouw knopen te helpen ontwarren.  Dat kan af en toe pittig zijn, maar als we deze obstakels kunnen loslaten, als we een balans vinden tussen onze gedachten, onze gevoelens en ons gedrag, kunnen we zo mooi schitteren. 

Wanneer 

woensdag

Aanmelden kan telefonisch of via het invullen van onderstaand contactformulier.

 

Annuleringen van afspraken minder dan 48u voor de afspraak worden altijd aangerekend tenzij anders afgesproken met de therapeut. 

Tarief

individuele sessie (50 -60 min): 60€

gezinsgesprek (60 min): 60€

Terugbetaling

geen

bottom of page